Als GZ-psycholoog heb ik mij te houden aan de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). De WGBO regelt de relatie tussen cliënt en zorgverlener. Tevens is de beroepscode van het Nederlands Instituut voor Psychologen leidend voor het bieden van adequate zorg.
Als GZ-psycholoog heb ik een beroepsgeheim en mag ik alleen informatie met andere zorgverleners delen met jouw schriftelijke toestemming. In zeer bijzondere omstandigheden (bijv. in situaties waarbij er sprake is van acuut gevaar voor cliënt, psycholoog of anderen) kan het beroepsgeheim doorbroken worden.
Als GZ-psycholoog ben ik verplicht een dossier van de behandeling bij te houden. Vanaf 2020 moet een dossier minstens 20 jaar bewaard worden. Klik hier voor meer informatie over jouw rechten aangaande het behandeldossier.
Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Ook ik heb mij te houden aan deze nieuwe wet- en regelgeving te houden. Klik hier voor het privacyreglement. Daarin wordt beschreven hoe jouw persoonsgegevens verwerkt en beschermd worden. Klik hier voor het privacyreglement van 1nP.
Vanaf 2017 is het Model Kwaliteitsstatuut GGZ van kracht. Dit statuut maakt de zorg voor cliënten inzichtelijk en toetsbaar. Klik hier voor het Kwaliteitsstatuut. Lees meer over het Kwaliteitsstatuut van 1nP op de site van 1nP.
Als je een klacht hebt dien je die in eerste instantie met mij te bespreken. Als dit niet het gewenste resultaat oplevert kun je een officiële klacht indienen.
Praktijk voor persoonlijke psychologische zorg in Utrecht.